Speeluiterwaarde is een van de educatie activiteiten van Stichting Keizersrande.
Kijk bij de agenda en 
mail ons wanneer je wil komen. Meedoen is helemaal gratis! Voor deze editie van Speeluiterwaard heeft beeldendkunstenaar Karin ter Waarbeek het progamma gemaakt; Kijken met je oren, luisteren met je handen en voelen met je ogen.

Speeluiterwaarden is een project waarbij kinderen van 7 tot 13 jaar in een avontuur stappen,  Het avontuur is er op gericht kinderen in contact te brengen met de natuur, ecologie en kunst. Dit jaar werken voor het eerst samen met Kunstenaar Floor Coolsma. Samen met haar hebben we het Speeluiterwaarde werklokaal ingericht waar de kinderen na het zoeken van insecten, plantjes en schelpen watermonsters gaan maken. De kinderen komen hierna voor een tweede keer terug op Keizersrande en vertalen hun watermonster naar een fossielen.

Aan het einde van iedere bijeenkomst brengen de kinderen een bezoek aan het Oog, het kunstwerk van Rob Sweere. Hier kunnen ze letterlijk met andere ogen leren kijken naar de natuur, naar hun eigen omgeving.

Dit project is ontwikkeld in opdracht van Stichting IJssellandschap. De droom van Stichting IJssellandschap is dat alle kinderen van Deventer en omgeving komen spelen bij de IJssel. Het project is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Stichting Keizersrande

En bekijk het filmpje

PHOTO-2018-09-18-15-52-29  IMG_1959IMG_1875PHOTO-2018-09-13-15-24-11

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

IJSSLND-LOGOALFA logoPrint