De gastvrijheid van Landgoed Keizersrande komt niet alleen tot uitdrukking in kunstwerken die bijdragen aan een goed verblijfsklimaat op het landgoed, maar ook in het creëren van een plek voor  lokale culturele initiatieven. In de visie van Keizersrande zijn theater-, opera- en muziekgezelschappen uit de regio welkom, om enkele keren per jaar locatievoorstellingen te realiseren. Landgoed Keizersrande vormt op deze manier het decor voor een bijzondere culturele programmering en gaat ook bewust een relatie met het publiek aan. Hierbij wordt ook ingezet op het programmeren van voorstellingen waarin wordt samengewerkt met inwoners uit Deventer.

Naast deze locatiegerichte programmering, beheert Stichting Keizersrande een zaal van waaruit activiteiten georganiseerd kunnen worden. Deels zal de stichting zelf initiatief tonen tot het organiseren van bijeenkomsten, maar door het verhuren van de zaal wordt ook plaats geboden aan lokale initiatieven en evenementen  uit uiteenlopende disciplines.

Niet alleen voorstellingen, maar ook speciale wandelingen voor bezoekers onder leiding van kunstenaars, theatermakers of dichters, vallen onder de culturele programmering die Keizersrande nastreeft. Daarnaast is er plaats voor grootschalige manifestaties, zoals de biënnale StroomBeeld die het Kunstenlab momenteel in samenwerking met andere partijen ontwikkelt. Het traject langs de IJssel, van Doesburg tot Kampen, wordt in dit plan het podium van een grote tweejaarlijkse kunstmanifestatie, met kwalitatief hoogstaande kunst en een sterk cultuurtoeristische focus. Het project Beaufort aan de Belgische kust dient hierbij als voorbeeld. Zoals de kunst een parel vormt binnen de parelketting van de Natuurderij, kan de kunst op Keizersrande een parel vormen binnen de parelketting van StroomBeeld.

Heeft u interesse om een activiteit te ontplooien op Keizersrande, neemt u dan gerust contact met ons op.